Pogoji uporabe

Pozdravljeni na spletni strani www.servier.si.
Z uporabo te strani potrjujete, da ste prebrali pravno obvestilo in se obvezujete, da se z njim strinjate.    
Vsebina spletne strani se lahko spreminja, zato vas vabimo, da redno spremljate pravno obvestilo.

1. Intelektualna lastnina
1.1. Ta spletna stran (v nadaljevanju “stran”) je v lasti družbe LES LABORATOIRES SERVIER (v nadaljevanju SERVIER). Družba je evidentirana v registru podjetij v Nanterru pod številko 085 480 796. Sedež podjetja je v Franciji, mestu Suresnes, 50 rue Carnot.
1.2. Splošna struktura, kot tudi programska oprema, besedila, grafični elementi, znanje in izkušnje ter vsi ostali elementi, ki sestavljajo to stran, so izključno lastništvo družbe SERVIER in so avtorsko zaščiteni z veljavnimi pravicami prava o intelektualni lastnini.  
Vsakršna predstavitev te strani na kakršenkoli način, v celoti ali delno, je zato brez izrecnega soglasja podjetja SERVIER prepovedana in se smatra kot ponarejanje.   
Enako velja za baze podatkov, ki se pojavljajo na spletnih straneh, katerih proizvajalec je SERVIER in ki so zaščitene z avtorskimi pravicami. Blagovne znamke podjetja SERVIER in njegovih partnerjev ter logotipi, ki se pojavljajo na tej strani, so zaščitene blagovne znamke.  
Kakršnakoli nepooblaščena reprodukcija teh blagovnih znamk ali logotipov, v celoti ali delna, ki je narejena na osnovi elementov spletne strani, je zato brez izrecnega dovoljenja družbe SERVIER prepovedana.

2. Tehnične informacije
Z uporabo teh strani se strinjate, da:
•    imate spretnosti in znanja, ki so potrebni za dostop in uporabo te spletne strani, in da ste preverili, da računalniška konfiguracija, ki jo uporabljate, nima  računalniških virusov in je v brezhibnem stanju;
•    ste seznanjeni z dejstvom, da je omenjena stran dostopna 24 ur na dan, 7 dni na teden, razen v primeru višje sile, težav z računalnikom, težav, ki so povezane s telekomunikacijskimi omrežji, ali tehničnih težav.   

SERVIER lahko začasno prekine delovanje strani zaradi vzdrževalnih del.

3. Vsebina strani
SERVIER nudi zlasti praktične informacije, ki niso enakovredne pravnim nasvetom oz. posvetovanju z zdravnikom.  
Če želite zdravstveni nasvet, se morate vedno posvetovati z zdravnikom ali farmacevtom.  
Kakršnekoli informacije ali material, ki so objavljeni na tej strani, so objavljeni takšni kot so in nimajo kakršnekoli eksplicitne oz. implicitne garancije.

4. Omejitev odgovornosti
Kljub natančnemu preverjanju teh informacij in orodij, SERVIER ne zagotavlja točnosti in ažurnosti vsebine strani. SERVIER tudi ne prevzema odgovornosti v primeru napak, onemogočenega dostopa do informacij in/ali prisotnosti računalniških virusov na svoji strani. Tudi vsebina člankov, ki so objavljeni na tej strani, zavezuje le njihove avtorje.  
Ohraniti morate lastno mnenje in kritičnost. SERVIER ne prevzema odgovornosti za:
•    morebitno netočnost ali opustitev določenih podatkov v informacijah, ki so objavljene na tej strani;
•    morebitno škodo, ki je posledica kakršnegakoli vdora tretje osebe na to stran, ki povzroči spremembo njene vsebine in/ali informacij;
•    morebitno škodo, ki je posledica dostopa ali nezmožnosti dostopa na stran, njene uporabe (vključno s škodo, ki je povezana z virusom, ki bi lahko vplival na  vaš računalniški sistem) in/ali informacije, ki so objavljene na tej strani.

5. Obveznosti uporabnika spletne strani
5.1. Spoštovanje zasebnosti drugih
Spoštovati morate veljavne zakone (zlasti zakone, katerih predmet je varstvo osebnih podatkov). Zbiranje ali uporaba podatkov, do katerih dostopate, v nepoštene namene in kakršnakoli dejanja, ki bi lahko škodila zasebnosti, ugledu, spoštovanju, podobi ali zaupnosti drugega uporabnika so prepovedani. Prepovedani so tudi kakršnikoli žaljivi, zlobni ali grozilni komentarji, sporočila ali besedila.   
5.2 Hiperbesedilne povezave  
Hiperbesedilne povezave, ki so na tej strani, do drugih prisotnih virov na internetu in zlasti njenih partnerjev so predmet predhodnega izrecnega pisnega dovoljenja podjetja SERVIER. Podjetje poskuša navajati samo spletna mesta, ki so v skladu z veljavnimi zakoni. Vsebina teh spletnih mest ni pod nadzorom podjetja SERVIER, zato podjetje ne prevzema nikakršne odgovornosti za informacije, ki so objavljene na omenjenih mestih. Uporabniki in spletni obiskovalci ne morejo ustvariti hiperlinka na to stran brez predhodne izrecne privolitve družbe SERVIER.

6. Komu so namenjene zbrane informacije
Z vašimi podatki, zbranimi v okviru te spletne strani, razpolagajo službe podjetja SERVIER. Vaš IP naslov je namenjen osebju službe za obdelavo podatkov, ki je posebej pooblaščena za obdelavo takšnih informacij in jo zavezuje poklicna molčečnost.

7. Veljavna zakonodaja in pristojnosti
Spletno stran in njeno vsebino ureja zakonodaja Republike Francije. Za reševanje morebitnih sporov je pristojno sodišče v Nanterru (Francija).